RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Kerstkransjes

Recepten en zo: Kerstkransjes
Natuurlijk onmisbaar voor de kerst, zelfgemaakte kerstkransjes. De kinderen kunnen helpen met uitsteken en strooien.

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal:
  • Aantal personen: 16 stuks


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  200 gram bloem,
  •  150 gram boter,
  •  100 gram basterdsuiker,
  •  1 scharrelei(eren), alleen de dooier
  •  1 scharrelei(eren), alleen de dooier om te bestrijken
  •   amandelschaafsel,
  •   zilversnoepjes,
  •   grove suiker,
Benodigdheden
  • Bakpapier
  • (kerst)Uitsteekvormpjes

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en de eidooier. Kneed dit tot een deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dikte.
  2. Gebruik uitsteekvormpjes en steek uit het midden van het deeg een klein rondje. Leg de kransjes op bakpapier en laat ze steeds 3 cm verspringen.
  3. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel, grove suiker en/of zilversnoepjes.
  4. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin.