lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 200 gram bloem,
|
- 150 gram boter,
|
- 100 gram basterdsuiker,
|
- 1 scharrelei(eren), alleen de dooier
|
- 1 scharrelei(eren), alleen de dooier om te bestrijken
|
- amandelschaafsel,
|
- zilversnoepjes,
|
- grove suiker,
|
- Bakpapier
- (kerst)Uitsteekvormpjes
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en de eidooier. Kneed dit tot een deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dikte.
- Gebruik uitsteekvormpjes en steek uit het midden van het deeg een klein rondje. Leg de kransjes op bakpapier en laat ze steeds 3 cm verspringen.
- Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel, grove suiker en/of zilversnoepjes.
- Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin.