lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 250 gram kipfilet,
|
- 1 teentje knoflook,
|
- 1 plakje verse gember,
|
- halve groene paprika,
|
- 2 stengsel bleekselderij,
|
- 125 gram cashewnoten,
|
- sojasaus,
|
- pale medium sherry,
|
- sesamolie,
|
- olie,
|
- maizena,
|
- suiker,
|
- peper,
|
- Snijd de kip in repen en vervolgens in blokjes.
- Maak een marinade van 2 theelepels maizena, 1 eetlepel water, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sherry en een halve theelepel zout. Marineer de kip hier 15 minuten in.
- Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd de parika en de bleekslederij in stukjes ter grootte van een cashewnoot.
- Sla de knoflookteen en gember plat.
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 1 eetlepel olie. Roerbak de bleekselderij en de parika voor ongeveer 1 minuut. Haal uit de wok en zet ze apart.
- Voeg 3 eetlepels olie toe en verhit opnieuw. Roerbak knoflook en gember tot het geurt en verwijder knoflook en gember.
- Roerbak de kip tot ze verkleurt. Voeg een theelepel suiker, 1 eetlepel sesamolie en een snufje peper toe en schep om.
- Doe de groenten en de cashewnoten erbij en schep om tot alles heet is.
- Serveer met rijst.