RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingredi├źnten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Kip met ananas en gember

Recepten en zo: Kip met ananas en gember
Verrassend chinees roerbakgerecht, kip met ananas en gember.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Chinese chef
  • kCal:
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  225 gram kipfilet,
  •  1 plakje gember,
  •  1 teen knoflook,
  •  1 sjalot(ten),
  •  2 spaanse peper,
  •   pale medium dry sherry,
  •  2 eetlepels kippenbouillon,
  •   sesamolie,
  •  3 dl olie,
  •   sojasaus,
  •  50 gram gember, op siroop
  •  4 schijven ananas,
  •  half scharrelei(eren),
  •   suiker,
  •   zout,
  •   peper,
  •   maizena, eetlepel maizen en 2 eetlepels water voor bindpapje
Benodigdheden
  • wok

Bereiding
  1. Hak de verse gember fijn. Snijd de kipfilet in plakjes.
  2. Maak een mengsel van 1 theelepel maizena, een half losgeklopt ei, halve theelepel suiker, halve theelepel zout, eetlepel sherry, en de helft van de gehakte gember. Laat de kip hier 30 minuten in staan.
  3. Maak een sausje van een halve theelepel suiker, 1 theelepel sojasaus, een snufje peper, halve eetlepel sherry en 2 eetlepels bouillon.
  4. Snijd de gemberbolletjes, knoflook en sjalot in plakjes. Snijd de spaanse peper in de lengte in, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Snijd de ananas in stukjes.
  5. Verhit op hoog vuur 3dl oli in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal eruit met de schuimspaan en bewaar de olie voor later gebruik.
  6. Doe 2 eetlepels olie in de wok. Verhit de olie op hoog vuur en roerbak de verse gember, sjalot en knoflook tot het geurt. roerbak de spaanse peper 30 seconden. Roerbak de gember, ananas en kip 1 minuut. Giet het sausje erbij en breng aan de kook. Voeg wat van het bindpapje toe totdat de saus lichjt bindt.
  7. Voeg tot slot een theelepel sesamolie toe.

Tips
  • lekker met rijst of knoflookrijst