RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Kipfilet en roergebakken spitskool

Recepten en zo: Kipfilet en roergebakken spitskool
Lekker en snel roerbakgerecht met spitskool, kip en rijst.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: ah
  • kCal: 715
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  4 kipfilet,
  •  1 theelepel djinten, gemalen komijn
  •  4 eetlepels olijfolie,
  •  1 spitskool,
  •  300 gram basmatirijst,
  •  1 potje appel-abrikozencompote, à 360 gram
Benodigdheden
  • Wok

Bereiding
  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van spitskool en snijdt de kool met groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
  3. Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur ongeveer 10 min.. Breng op smaak met zout, peper en komijn.
  4. Bestrooi intussen de kipfilet met zout en peper. Verhit in een koekenpan rest van olie en bak de kipfilets in ca. 5-7 min. per kant goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de rijst en de spitskool over vier borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd schuin in plakken en leg op borden. Schep de compote ernaast.