lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 150 gram snelkookrijst,
|
- zout,
|
- peper,
|
- 225 gram kipfilet,
|
- 1 eetlepel paprikapoeder,
|
- 1 kleine ui(en),
|
- 250 gram champignons,
|
- 2 groene paprika,
|
- klontje boter,
|
- 1 blikje tomatenpuree,
|
- 2 dl slagroom,
|
- 2 eetlepels gesnipperde koriander,
|
- 75 gram ongezouten pinda's,
|
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd intussen de kipfilet in reepjes en bestrooi de reepjes met paprikapoeder.
- Maak de groenten schoon, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes (ongeveer net zo groot als de kipreepjes).
- Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg peper en zout toe (naar smaak) en roer tomatenpuree, de room en de gesnipperde koriander erdoor.
- Breng aan de kook en stoof het gerecht ongeveer 10 minuten gaar, op een laag vuur.
- Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Roer door het mengsel en laat even doorwarmen.
- Schep de rijst op een schaal, schep het kipgroentemengsel er op en bestrooi met de pinda's.
- Je kan ook peterselie gebruiken in plaats van peterselie
- gebruik eens pandan rijst.