lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 8 grote kippenvleugeltjes,
|
- platte peterselie, voor garnering
|
- plakjes limoen, voor garnering
|
- 2 gele paprika,
|
- 2 eetlepels yoghurt,
|
- 1 eetlepel sojasaus,
|
- 1 eetlepel verse koriander, gehakte
|
- zwarte peper, naar smaak
|
- Blender of foodprocessor
- sateprikkers
- Week de satestokkjes een half uur in koud water
- Maak de marinade volgens dit recept.
- Leg de vleugeltjes in een ondiepe schaal en schenk de marinade over de vleugeltjes heen. Roer door elkaar en zorg dat de kip volledig is bedekt.. Dek af en laat 1 tot 2 uur staan.
- Leg de paprika's op een hete barbecue voor ongeveer 10 minuten. Draai regelmatig om totdat ze zwart zijn en blaren hebben.
- Doe ze in een plastic zaak en sluit de zak of. Laat afkoelen.
- Haal de schil van de paprika, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Doe de paprika in een blender of foofprocessor met de yoghurt en maal tot een gladde saus.
- Schenk in een kom, breng op smaak met de sojasaus, peper en roer de koriander er in. Laat afkoelen tot gebruik.
- Grill de vleugeltjes in 8 tot 10 minuten gaar op de barbecue.