lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 3 appels, geschild en in plakjes
|
- 200 gram bruine basterdsuiker,
|
- 150 ml melk,
|
- 1 theelepel kaneelpoeder,
|
- 200 gram zelfrijzend bakmeel,
|
- 200 gram mascarpone,
|
- halve liter appelsap,
|
- 1 eetlepel koekkruiden,
|
- springvorm doorsnede ca. 20 cm
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bet de vorm in en bestuif met zelfrijzend bakmeel.
- Roer in een kom zelfrijzend bakmeel, 150 g basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout door elkaar. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijven roeren tot beslag glad is.
- Doe het beslag over in de vorm en strijk glad. Bak in het midden van oven de kruidkoek in ca. 1 uur gaar. Laat afkoelen.
- Kook intussen in pan met appelsap, de schijfjes appel in ca. 5 min. beetgaar. Laat de appelschijfjes in zeef uitlekken en laat afkoelen, vang het vocht op en laat afkoelen.
- Klop in een kom de mascarpone met 50 ml appelvocht en 50 g bruine suiker stijf.
- Verwijder de vorm van afgekoelde kruidkoek enleg de koek op platte schaal. Strijk de mascarpone over bovenkant uit en leg hierop de schijfjes appel. Bestuif met kaneel.