RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Linzencurry

Recepten en zo: Linzencurry
Lekker pittig, typisch Indiaas vegetarisch recept. Deze Linzencurry is ook lekker snel klaar.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: ah
  • kCal: 640
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 blikjes linzen, à 400 gram
  •  3 trostomaten,
  •  2 eetlepels zonnebloemolie,
  •  500 gram roerbakmix,
  •  1,5 eetlepels indiase kerriepasta tandoori,
  •  30 gram santen,
  •  2 pakken naanbrood, à 280 gram


Bereiding
  1. Laat de linzen uitlekken in zeef.
  2. Was de tomaten en snijd ze in partjes.
  3. Verhit in de wok of braadpan olie en roerbak de roerbakmix ca. 3 minuten. Voeg de tandooripasta toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de linzen en tomaten toe en kook ca. 5 minuten zachtjes.
  4. Voeg de santen en 1/2 dl water toe en verwarm nog ca. 1 minuut.
  5. Verwarm intussen het naanbrood volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Serveer de curry met het naanbrood.