RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Mac 'n Cheese

Recepten en zo: Mac 'n Cheese
Lekker pasta gerecht, beetje amerikaan-isch. HDe grote macaroni zorgt ervoor dat de saus lekker blijft hangen.
Je moet wel veel dingen tegelijk doen, maar het staat snel op tafel.


  • Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten in de oven
  • Van: allerhande
  • kCal: 750
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  50 gram boter,
  •  50 gram bloem,
  •  125 gram gerookte ontbijtspek,
  •  500 ml volle melk,
  •  125 gram geraspte, jonge kaas, wij gebruiken iets meer
  •  600 gram broccoli, in roosjes
  •  350 gram macaroni, macaroni grande, biologisch


Bereiding
  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de broccoli in weinig water met zout 4 minuten. Giet de groente af en spoel koud af.
  3. Bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag en verbrokkel het.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem in één keer toe en bak al roerend 1 minuut zachtjes. Schenk de melk al roerend scheutje voor scheutje erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de helft van de kaas toe en laat op laag vuur in de saus smelten.
  6. Schep de broccoli en daarna de kaassaus en het spek door de pasta. Schep in een ovenschaal, gratineer met de rest van de kaas.
  7. Laat de mac 'n cheese in de oven in 10 minuten goudbruin kleuren.

Tips
  • U kunt de mac 'n cheese 1 dag vooraf bereiden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Warm hem in ca. 15 minuten op in een oven van 175 °C.