R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Macaroni met bloemkoolroosjes
Lekker vegetarisch macaroni menu met kaas en bloemkool.
Bereidingstijd:
20 minuten
Van:
Allerhande
kCal:
610
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
2 tenen geperste knoflook,
2 eetlepels olijfolie,
175 gram geraspte, oude kaas,
125 ml creme fraiche,
1 eetlepel verse, fijngesneden basilicum,
600 gram bloemkool, roosjes
350 gram macaroni, grande
Benodigdheden
wok
Bereiding
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar en giet hem af.
Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 minuten.
Giet de bloemkool af en laat de groente goed uitlekken.
Verhit in een wok de olijfolie. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 minuten knapperig gaar. Voeg de knoflook met de creme fraiche, het basilicum en zout en peper naar smaak toe.
Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 minuut.
Schep de pasta in 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Tips
Gebruik broccoliroosjes in plaats van bloemkool