RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Macaroni met bloemkoolroosjes

Recepten en zo: Macaroni met bloemkoolroosjes
Lekker vegetarisch macaroni menu met kaas en bloemkool.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 610
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 tenen geperste knoflook,
  •  2 eetlepels olijfolie,
  •  175 gram geraspte, oude kaas,
  •  125 ml creme fraiche,
  •  1 eetlepel verse, fijngesneden basilicum,
  •  600 gram bloemkool, roosjes
  •  350 gram macaroni, grande
Benodigdheden
  • wok

Bereiding
  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar en giet hem af.
  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 minuten.
  • Giet de bloemkool af en laat de groente goed uitlekken.
  • Verhit in een wok de olijfolie. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 minuten knapperig gaar. Voeg de knoflook met de creme fraiche, het basilicum en zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Schep de pasta in 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Tips
  • Gebruik broccoliroosjes in plaats van bloemkool