RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Mediterrane quiche

Recepten en zo: Mediterrane quiche
Lekkere quiche, met middellandse zee smaken. heerlijk voor in de zomer voor het goede vakantie gevoel.

  • Bereidingstijd: 20 minuten ~50 minuten bakken
  • Van: boodschappen
  • kCal: 650
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  6 vellen bladerdeeg, ontdooid
  •  4 scharrelei(eren),
  •   zout,
  •   versgemalen peper,
  •  200 gram ham, in reepjes
  •  2 teentjes knoflook, geperst
  •  2 eetlepels olijfolie,
  •  1 rode paprika, in smalle reepjes
  •  200 ml creme fraiche,
  •  250 gram broccoli, in kleine roosjes, steeltjes gehakt
  •  1 eetlepel verse tijm, of een theelepel gedroogd
  •  200 gram feta, in blokjes
Benodigdheden
  • quichevorm of springvorm ø 24 cm, ingevet

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  3. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
  4. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  6. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Tips
  • Vervang feta door roomkaas of jonge kaas
  • Neem in plaats van tijm Provençaalse kruiden+