RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Mexicaanse marinade

Recepten en zo: Mexicaanse marinade
Bijzondere mexicaanse marinade, vooral geschikt voor spare ribs, rund- lam en hamlapjes en kip, maar ook stevige vissoorten.   

  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Van: -
  • kCal:
  • Aantal personen: voor ongeveer 500 gram vlees of vis


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 teentje jngehakt knoflook,
  •  1 kleine fijngesnipperde ui(en),
  •  2 fijngesneden, ontvelde tomaten,
  •  1 dl olie,
  •  2 eetlepels citroensap,
  •  1 theelepel paprikapoeder,
  •  2 eetlepels fijngehakte, verse koriander,


Bereiding
  1. Roer alle ingredienten door elkaar.
  2. Marineer het vlees of de vis voor:
  • Rundvlees: 4-6 uur
  • Lamsvlees: 4-6 uur
  • Kip/Kalkoen: 2-4 uur
  • Vis (heel of in grote in stukken): 1-2 uur