RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Miniappeltaartje met pecannootjes

Recepten en zo: Miniappeltaartje met pecannootjes
Lekker, eenvoudig te maken appeltaartje met tijm en pecannoten voor een wereldse smaak.

  • Bereidingstijd: 30 minuten + 25 minuten baktijd
  • Van: ah
  • kCal: 200
  • Aantal personen: 12 taartjes


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 stevige appels, bijvoorbeeld, elstar of jonagold
  •  3 takjes verse tijm,
  •  80 gram grofgehakte pecannoten,
  •  100 gram blanke rozijnen,
  •  8 eetlepels stroop,
  •  6 plakken bladerdeeg, ontdooid, uit de diepvries
Benodigdheden
  • Ingevette muffinvorm met 12 holtes

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de appels snijdt in kleine blokjes. Ris de tijmblaadjes van detakjes.
  3. Schep in een kom de appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar.
  4. Hal;veer de deegplakjes. Bekleed elke holte in de muffinvorm met half plakje bladerdeeg. Schep het appelmengsel erin.
  5. Bak de taartjes in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  6. Laat de taartjes ca. 5 min. in de vorm afkoelen.
  7. Serveer lauwwarm of koud serveren. Lekker met vanilleroom.

Tips
  • Vervang de pecannoten door walnoten
  • Of gebruik peer met hazelnoten (2 stevige, rijpe handperen en 65 gram hazelnoten