- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Schenk de ketjap in de wok en warm 1 minuut mee. Schep de spitskool erdoor.
- Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 minuten door; schep regelmatig om.
- Klop intussen de eieren los met een scheutje water, zout en peper. Bak van het eimengsel en de rest van de olie 2 omeletten. Laat ze op een bord glijden, rol ze op en snijd ze in reepjes.
- Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Bak de rijst al omscheppend in 5 minuten goed warm en krokant.
- Neem de wok van het vuur en schep er de bladselderij met de garnalen en de omeletreepjes door.
Varianten:
Met vis: Vervang het vlees door stevige visfilet zoals tilapia- of pangasiusfilet. Vervang de helft van de garnalen door 150 g surimisticks in kleine blokjes. Voeg aan de omelet 2 eetlepels gesneden dille toe en garneer met partjes lime.
Vegetarisch: Vervang het vlees door pittig gekruide tofuroerbakreepjes of vegetarische Quornstukjes. Of maak veganasi met extra veel groenten: neem behalve spitskool ook broccoliroosjes, rode paprika en doperwten. Laat de garnalen achterwege en neem een handje ongezouten cashew- of pistachenoten. Geef er pindasaus bij.