RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Oma's krentenbrood

Recepten en zo: Oma's krentenbrood
De geur van zelfgebakken brood is onweerstaanbaar. Een lekker ouderwets recept om zelf krentebrood te maken.

  • Bereidingstijd: 35 miniuten bereiden, 75 minuten wachten
  • Van: Allerhande
  • kCal:
  • Aantal personen: 15


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  500 gram zelfrijzend bakmeel,
  •  150 gram rozijnen, eventueel geweekt
  •  50 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden
  •  50 gram gedroogde vijgen, fijngesneden
  •  200 gram suiker,
  •  1 scharrelei(eren),
  •  400 ml melk, lauwwarm
Benodigdheden
  • Cakevorm van ongeveer 1,5 liter

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om.
  • Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
  • Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.
  • Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.
  •  Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is.
  • Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.