lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 500 gram zelfrijzend bakmeel,
|
- 150 gram rozijnen, eventueel geweekt
|
- 50 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden
|
- 50 gram gedroogde vijgen, fijngesneden
|
- 200 gram suiker,
|
- 1 scharrelei(eren),
|
- 400 ml melk, lauwwarm
|
- Cakevorm van ongeveer 1,5 liter
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om.
- Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
- Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.
- Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.
- Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is.
- Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.