RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Oosterse andijvie

Recepten en zo: Oosterse andijvie
Lekkere oosterse variant op onze Hollandse andijvie. Lekker met kipspiesjes en pinda's. Verrassend en niet duur.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: allerhande
  • kCal: 710
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 krop andijvie, in repen
  •  300 gram kipfilet, in blokjes
  •  5 eetlepels ketjap manis,
  •  1-2 teen knoflook, fijngesneden, naar smaak
  •  50 gram ongezouten pinda's,
  •  200 ml kokosmelk,
  •  4 eetlepels zonnebloemolie,
  •  275 gram meergranen rijst,
Benodigdheden
  • Satéprikkers

Bereiding
  1. Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers
  3.  Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren. 
  4. Verhit de rest van de olie in een ruime koeken­pan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar. 
  5. Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.

Tips
  • Leg de satéprikkers een kwartiertje in water.