RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Oosterse boerenkool

Recepten en zo: Oosterse boerenkool
Verrassende andere manier om eens boerenkool klaar te maken. Uit de wok. Net als spinazie slinkt boerenkool heel snel en is dus makkelijk te wokken. Porbeer het eens!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 685
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  500 gram kipfilet, in brede stroken
  •  2 a 3 eetlepels ketjap manis,
  •  1 theelepel sambal oelek, naar smaak
  •  1 potje gefrituurde ui(en),
  •   zout,
  •   peper,
  •  1 eetlepel honing,
  •  75 gram cashewnoten,
  •  2 eetlepels zonnebloemolie,
  •  800 gram verse boerenkool,
  •  100 gram katenspek,


Bereiding
  1. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe.
  2. Roerbak het mengsel 3 minuten. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten.
  3. Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant.
  4. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop.
  5. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.

Tips
  • Gebruik gembersiroop in plaats van honing