RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Oosterse risotto met asperges

Recepten en zo: Oosterse risotto met asperges
Oosterse risotto variant met de lentegroente bij uitstek, asperges. Bijzonder!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: ?
  • kCal:
  • Aantal personen: 10 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •   zout,
  •   peper,
  •  2 kleine sjalot(ten),
  •  3 eetlepels olijfolie,
  •  5 eetlepels fingesneden koriander,
  •  2 dl droge, witte wijn,
  •  1,5 liter kruidenbouillon, van tablet
  •  1 dl kokosmelk,
  •  500 gram groene asperges,
  •  250 gram doperwten, kan uit diepvries
  •  600 gram risottorijst,
  •  2 blaadjes djeroek poeroet,


Bereiding
  1. Snipper de sjalotten.
    Snijd de asperges in schuine stukjes van ± 3 cm en houd de kopjes apart.
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de sjalotjes, de aspergestengels en de djeroek poeroetblaadjes al omscheppend ± 3 minuten mee.
    Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend ± 2 minuten mee tot de rijst gaat glanzen.
  3. Voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
    Voeg deel voor deel de kruidenbouillon toe en kook de risotto gaar.
  4. Kook de aspergekopjes en de doperwten de laatste 5 minuten mee.
  5. Roer de kokosmelk en de koriander door de risotto en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Serveer de risotto in diepe borden of schaaltjes.