RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Oud-Hollandse appelbeignets

Recepten en zo: Oud-Hollandse appelbeignets
Onmisbaar met oud en nieuw, oud-hollandse appelbeignets. Heerlijk!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 125
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 scharrelei(eren),
  •  300 ml melk, of 150 ml melk en 150 ml bier
  •  250 gram zelfrijzend bakmeel,
  •  4 appels, elstar of goudrenet
  •  3 eetlepels citroensap,
  •  50 gram suiker,
  •  1 eetlepel kaneelpoeder,
Benodigdheden
  • keukenpapier
  • frituurpan

Bereiding
  1. Klop de eieren los met 50 ml melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk of bier toe.
  2. Schil de appels en snijd in plakken van ongeveer een centimeter. Besprenkel de plakken met citroen.
  3. Verhit de frituurolie tot 180°C. Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
  4. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork.
  5. Haal de appelflappen met een vork uit de olie en laat ze uitlekken in een met keuken­papier bekleed vergiet. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.

Tips
  • Gebruik ook eens ananasschijven in plaats van de appels