lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 2 scharrelei(eren),
|
- 2 sjalot(ten),
|
- 2 takjes peterselie,
|
- 1 kropsla,
|
- 2 eetlepels witte wijnazijn,
|
- 2 theelepels mosterd,
|
- 1 mespunt suiker,
|
- 6-7 eetlepels zonnebloemolie,
|
- Kook de eieren hard in 7-8 min.. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Snijd de afgekoelde eieren elk in parten.
- Pel intussen de sjalotten pellen en snipper de sjalotten. Snijd of knip de peterselie fijn.
- Haal de bladeren van de kropsla los en scheur eventueel de dikke nerven eruit. Scheur de grote slabladeren in kleinere stukken(niet snijden, dan verlept sla sneller).
- Was de sla in bak met ruim water, schu goed uit en dep in schone theedoek droog of slinger de sla in slacentrifuge droog.
- Roer in een kom azijn, mosterd en mespunt suiker los. Al kloppend met garde olie toevoegen tot lichtgebonden vinaigrette ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper. Roer de sjalotsnippers erdoor. Doe de sla in schaal, schenk de vinaigrette erover en schep de sla losjes om (of met handen husselen).
- Strooi de peterselie erover en garneer met partjes ei.