lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		|  1   kropsla,  | 
		|  1 mespunt  suiker,  | 
		|  2   scharrelei(eren),  | 
		|  2 takjes  peterselie,  | 
		|  2   sjalot(ten),  | 
		|  2 theelepels  mosterd,  | 
		|  6-7 eetlepels  zonnebloemolie,  | 
		|  2 eetlepels witte wijnazijn,  | 
        
- Kook de eieren hard in 7-8 min.. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Snijd de afgekoelde eieren elk in parten. 
- Pel intussen de sjalotten pellen en snipper de sjalotten.  Snijd of knip de peterselie fijn.
- Haal de bladeren van de kropsla los en scheur eventueel de dikke nerven eruit. Scheur de grote slabladeren in kleinere stukken(niet snijden, dan verlept sla sneller). 
- Was de sla in bak met ruim water, schu goed uit en dep in schone theedoek droog of slinger de sla  in slacentrifuge droog. 
- Roer in een kom azijn, mosterd en mespunt suiker los. Al kloppend met garde olie toevoegen tot lichtgebonden vinaigrette ontstaat. 
- Breng op smaak met zout en peper. Roer de sjalotsnippers erdoor. Doe de sla in schaal, schenk de vinaigrette erover en schep de sla losjes om (of met handen husselen). 
- Strooi de peterselie erover en garneer met partjes ei.