RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Ouderwetse kropsla

Recepten en zo: Ouderwetse kropsla
Op de ouderwetse manier lekkere kropsla maken.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 200
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 scharrelei(eren),
  •  2 sjalot(ten),
  •  2 takjes peterselie,
  •  1 kropsla,
  •  2 eetlepels witte wijnazijn,
  •  2 theelepels mosterd,
  •  1 mespunt suiker,
  •  6-7 eetlepels zonnebloemolie,


Bereiding
  1. Kook de eieren hard in 7-8 min.. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Snijd de afgekoelde eieren elk in parten.
  2. Pel intussen de sjalotten pellen en snipper de sjalotten.  Snijd of knip de peterselie fijn.
  3. Haal de bladeren van de kropsla los en scheur eventueel de dikke nerven eruit. Scheur de grote slabladeren in kleinere stukken(niet snijden, dan verlept sla sneller).
  4. Was de sla in bak met ruim water, schu goed uit en dep in schone theedoek droog of slinger de sla  in slacentrifuge droog.
  5. Roer in een kom azijn, mosterd en mespunt suiker los. Al kloppend met garde olie toevoegen tot lichtgebonden vinaigrette ontstaat.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Roer de sjalotsnippers erdoor. Doe de sla in schaal, schenk de vinaigrette erover en schep de sla losjes om (of met handen husselen).
  7. Strooi de peterselie erover en garneer met partjes ei.