lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  scheutje   ketjap manis, 
 
             | 
	
		
                -  25 gram  boter, 
 
             | 
	
		
                -  20 gram  boter, 
 
             | 
	
		
                -  1 kilo kruimige aardappelen, 
 
             | 
	
		
                -     zout, 
 
             | 
	
		
                -     peper, 
 
             | 
	
		
                -  1 teentje  knoflook, 
 
             | 
	
		
                -  1   sjalot(ten), 
 
             | 
	
		
                -  1 dl  melk, 
 
             | 
	
		
                -  1 theelepel  kerrie, 
 
             | 
	
		
                -  400 gram  paksoi, 
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten. 
 - Was intussen de paksoi en snijd de uiteinden van de stelen. Snijd de bladeren in reepjes en de steel in stukjes. 
 - Maak de kerriejus:
- Pel en snipper het sjalotje en knoflookteentje
- Laat de boter smelten
- Fruit de ui en de knoflook met het kerriepoeder en wat ketjap ongeveer 5 minuten.
- Verwarm 5 eetlepels water en roer erdoor. 
 - Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree. 
 - Zet de pan op een middelhoog vuur, en schep de fijngesneden paksoi er deel voor deel door. Als het wat te droog is kun je wat kookvocht toevoegen. 
 - Breng op smaak met peper en zout. Serveerde jus apart.
 
             
        - Lekker met sausijsjes, slavinken of karbonades