lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 kilo kruimige aardappelen,
|
- zout,
|
- peper,
|
- 400 gram paksoi,
|
- 1 dl melk,
|
- 20 gram boter,
|
- 1 sjalot(ten),
|
- 1 teentje knoflook,
|
- 25 gram boter,
|
- 1 theelepel kerrie,
|
- scheutje ketjap manis,
|
- Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.
- Was intussen de paksoi en snijd de uiteinden van de stelen. Snijd de bladeren in reepjes en de steel in stukjes.
- Maak de kerriejus:
- Pel en snipper het sjalotje en knoflookteentje
- Laat de boter smelten
- Fruit de ui en de knoflook met het kerriepoeder en wat ketjap ongeveer 5 minuten.
- Verwarm 5 eetlepels water en roer erdoor.
- Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.
- Zet de pan op een middelhoog vuur, en schep de fijngesneden paksoi er deel voor deel door. Als het wat te droog is kun je wat kookvocht toevoegen.
- Breng op smaak met peper en zout. Serveerde jus apart.
- Lekker met sausijsjes, slavinken of karbonades