RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingredi├źnten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Paksoistamppot

Recepten en zo: Paksoistamppot
Lekkere hollandse stamppot met een oosters accent met paksoi, sesam, kokosmelk en ketjap als verrassende ingredienten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 500
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1,2 kilo aardappelen, beetje kruimig
  •  1 eetlepel sesamzaad,
  •  4 eetlepels zonnebloemolie,
  •  300 gram kipfilet, in reepjes
  •  4 eetlepels ketjap manis,
  •  1 rode peper, in ringetjes, zonder zaadjes
  •  1 struik paksoi, in reepjes
  •  200 ml kokosmelk,


Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
  3. Verhit 2 el olie in een wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak 4 min. Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
  4. Stamp de aardappelen en kokosmelk tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop, bestrooi met het sesamzaad.