RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Penne met wintergroenten

Recepten en zo: Penne met wintergroenten
Eenvoudig en snel penne gerecht met winterse groenten met salami voor een beetje bite.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 495
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  3 eetlepels olijfolie,
  •  1 grote gesnipperde ui(en),
  •  2 tenen gesnipperde knoflook,
  •  300 gram winterwortel, in blokjes
  •  6 stengels bleekselderij, in stukjes
  •  400 gram tomatenblokjes, in blik
  •  2 theelepels gedroogde tijm,
  •  300 gram penne,
  •  100 gram salami, in dunne reepjes gesneden


Bereiding
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen. Verdun eventueel met een scheutje water.
  2. Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin.
  4. Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden.
  5. Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.