RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Pikante ovenschotel

Recepten en zo: Pikante ovenschotel
Lekkere pittige aardappelovenschotel met kerrie. Het vraagt weinig voorbereiding, wel voor verse groente en aardappels.

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
  • Van: Allerhande
  • kCal: 740
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 eetlepels zonnebloemolie,
  •  400 gram varkensreepjes,
  •  400 gram roerbakmix, groente
  •  450 gram doperwten, uit de diepvries
  •  1 pot indiase kerrie, saus, 520 gram
  •  700 gram schijfjes aardappelen,
  •  45 gram amandelschaafsel,
  •  100 ml koksroom,


Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Verhit in wok de olie en roerbak de varkensreepjes ca. 3 minuten.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 minuten.
  • Voeg de doperwten toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Voeg de kerriesaus toe en verwarm ca. 3 minuten onder af en toe roeren.
  • Schep de kerrieschotel in ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop. Bestrooi met amandelen en schenk de rRoom erover.
  • Bak de schotel in midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

Tips
  • •Lekker met komkommersalade