RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Pittige lasgane

Recepten en zo: Pittige lasgane
Een makkelijk lasagne recept zonder het gebruik van kant-en-klaar zakjes saus. Lekker pittig door een beetje chilipoeder.

  • Bereidingstijd: 40 minuten + 40 minuten oven
  • Van: Ah
  • kCal: 745
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  5 eetlepels olijfolie,
  •  500 gram rundergehakt,
  •  1 grote ui(en),
  •  1/2 eetlepel chilipoeder,
  •  400 gram tomatenblokjes, 1 blik
  •  500 ml rundvlees bouillon,
  •  40 gram bloem,
  •  465 gram geroosterde paprika, uitgelekt, 1 pot
  •  12-16 lasagne vellen,
Benodigdheden
  • Ingevette ovenschaal

Bereiding
  1. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en de chilipoeder toe en bak nog 3-4 min. Voeg de tomatenblokjes en 100 ml bouillon toe en laat 15-20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Verhit 3 eetlepels olie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat 3 min. pruttelen. Voeg scheut voor scheut de rest van de bouillon toe, roer tot een dikke bloemsaus en laat die 5 minuten zacht koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Snijd de helft van de paprika's klein en de rest in repen. Schep wat gehaktsaus in de schaal en bedek met lasagnevellen. Verdeel de helft van de gehaktsaus en stukjes paprika erover. Schep bloemsaus erover en bedek met lasagnevellen. Herhaal dit.
  5. Strijk de rest van de saus uit over de laatste lasagnelaag en verdeel de repen paprika erover. Bedruppel met wat olie en bak de lasagne in de oven in 40 minuten goudbruin.

Tips
  • Strooi er wat geraspte kaas over voor je het in de oven zet