RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingredi├źnten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Pittige schnitzels

Recepten en zo: Pittige schnitzels
Lekker pittige variant op de gewone, gepaneerde schnitzel.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Croma
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 eetlepels sambal oelek,
  •  2 eetlepels ketjap manis,
  •  1 scharrelei(eren),
  •  1,5 kopje paneermeel,
  •  1,5 kopje cornflakes,
  •  4 ongepaneerde schnitzel,
  •   boter,


Bereiding
  1. Meng de sambal met 1 eetlepel ketjap.
  2. Bestrijk de schnitzel met het sambal-ketjap mengsel.
  3. Klop het ei los in een diep bord met een eetlepel ketjap en 3 eetlepels water.
  4. Meng het paneermeel met de cornflakes in een ander diep bord.
  5. Wentel de schnitzel eerst door het eimengsel en daarna door het cornflakes mengsel.
  6. Smelt de boter in een koekepan op een laag vuur. Zet het vuur hoog als de boter gesmolten is en leg de schnitzels in de pan als de boter bruin wordt. Bak ze op hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten bruin.
  7. Draai het vuur laag en braad ze nog ongeveer 8 minuten gaar. Keer de schnitzels af en toe om.