RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Pittige tomatensalsa

Recepten en zo: Pittige tomatensalsa
Lekker pittige salsa met allemaal verse ingredienten, heerlijk bij de babrbecue of bij mexicaanse (tortilla) gerechten.

  • Bereidingstijd: 15 minuten en 30 minuten wachten
  • Van: allerhande
  • kCal: 10
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  3 trostomaten,
  •  1 rode ui(en),
  •  1 teen knoflook,
  •  2 spaanse peper,
  •  8 takjes verse koriander,
  •  halve limoen,
  •  halve theelepel zout,


Bereiding
  1. Was de tomaten, halveren ze en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in hele kleine blokjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de pepers schoon en snijd in hele dunne reepjes.
  3. Hak de koriander fijn. Pers de limoen uit. Schep in een kom de tomaat, de ui, de knoflook, peper, de koriander, de limoensap en zout door elkaar
  4. Laat de salsa minimaal 30 minuten staan zodat smaken goed kunnen intrekken.
  5. Serveren als dipsaus voor tortillachips en als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.