R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Pittige zuurkoolstamppot
Pittige variant van de Hollandse zuurkoolstamppot.
Bereidingstijd:
30 minuten
Van:
Allerhande
kCal:
575
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
1 kg kruimige aardappelen,
275 gram rookworst, bijvoorbeeld boerenrookworst
5 eetlepels olijfolie,
2 teentjes knoflook,
400 gram tomatenblokjes, blik
300 gram zuurkool, naturel
1 theelepel cayennepeper,
Bereiding
Schil de aardappels, snijd in stukjes en kook gaar in wat water in ongeveer 20 min.
Verwarm de rookworst volgens gebruiksaanwijzing.
Verhit in een braadpan 2 el olie en pers de knoflook erboven uit en fruit even.
Roer de tomatenblokjes en zuurkool erdoor en verwarm zachtjes op laag vuur 10 min.
Giet de aardappels af en met rest van olijfolie fijnstampen.
Roer het zuurkoolmengsel door aardappelpuree en met cayennepeper pittig op smaak brengen.
Met rookworst serveren.