lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		|     suiker,  | 
		|  3 dl  olie,  | 
		|  halve   ui(en),  | 
		|  halve teen  knoflook,  | 
		|  plakje  verse gember,  | 
		|     sojasaus,  | 
		|  halve  rode paprika,  | 
		|  halve   winterwortel,  | 
		|     maizena, voor bindpapje: 1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water | 
		|  halve dl  kippenbouillon,  | 
		|  1 dl pale medium dry sherry,  | 
		|  250 gram  rosbief, aan één stuk | 
		|  3 eetlepels  oestersaus,  | 
        
- Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. 
- Hak de gember en de knoflook fijn. 
- Maak een marinade van 2 theelpels maizena, 1 theelepel sojasaus, gember, knoflook en een eetlepel water. Laat het vlees hierin 30 minuten staan. 
- Meng voor het sausje 1 dl sherry, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, halve dl bouillon en een halve eetlepel suiker. 
- Snijd de ui, wortel en paprika in dunne reepjes. 
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht en haal het er uit met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. 
- Giet de olie uit de pan en bewaar het voor later gebruik. 
- Verhit op hoog vuur 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui en wortel 1 minuut, voeg de parika toe en roerbak nog een minuut. Voeg tot slot het vlees em het sausje toe en roer tot de saus kookt. 
- Bind indien nodig met het bindpapje tot de saus licht gebonden is.