lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 250 gram rosbief, aan één stuk
|
- halve teen knoflook,
|
- plakje verse gember,
|
- halve ui(en),
|
- halve winterwortel,
|
- halve rode paprika,
|
- 1 dl pale medium dry sherry,
|
- sojasaus,
|
- 3 eetlepels oestersaus,
|
- halve dl kippenbouillon,
|
- 3 dl olie,
|
- suiker,
|
- maizena, voor bindpapje: 1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water
|
- Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.
- Hak de gember en de knoflook fijn.
- Maak een marinade van 2 theelpels maizena, 1 theelepel sojasaus, gember, knoflook en een eetlepel water. Laat het vlees hierin 30 minuten staan.
- Meng voor het sausje 1 dl sherry, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, halve dl bouillon en een halve eetlepel suiker.
- Snijd de ui, wortel en paprika in dunne reepjes.
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht en haal het er uit met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Giet de olie uit de pan en bewaar het voor later gebruik.
- Verhit op hoog vuur 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui en wortel 1 minuut, voeg de parika toe en roerbak nog een minuut. Voeg tot slot het vlees em het sausje toe en roer tot de saus kookt.
- Bind indien nodig met het bindpapje tot de saus licht gebonden is.