RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Ribeye met paprikasaus

Recepten en zo: Ribeye met paprikasaus
Een pittig, stevig recept met ribeye, te bereiden op de barbecue. Heerlijk na een dagje strand.

  • Bereidingstijd: 10 minuten, 2 uur wachten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 345
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  150 ml rode wijn,
  •  1 eetlepel fijngesneden rozemarijn,
  •  3 teentjes knoflook, in plakjes
  •  4 ribeye,
  •  25 gram amandelschaafsel,
  •  1 pot geroosterde paprika, 450 gram, uitgelekt
  •  halve spaanse peper, zaadjes verwijderd
  •  3 takjes peterselie, fijngesneden
  •  2 eetlepels olijfolie,
Benodigdheden
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiding
  1. Meng in een kom de rode wijn met de rozemarijn en de helft van de knoflook. Leg de ribeyes hierin en marineer ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Keer het vlees af en toe. Laat het vlees voor je het gaat roosteren even op kamertemperatuur komen.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de amandelen met de paprika, de chilipeper, de peterselie, de olijfolie en de rest van de knoflook. Breng de paprikasaus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Dek de saus tot gebruik af.
  3. Neem de ribeyes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk de steaks dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue. Gril ze op heet vuur in 2-3 minuten per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bestrooi ze met zout en peper en serveer met de (koude) paprikasaus.

Tips
  • Je kunt dit recept ook bereiden in een hete grillpan