RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingredi├źnten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Rijst met paddestoelen en kaas

Recepten en zo: Rijst met paddestoelen en kaas
Makkelijk en smakelijk vegetarisch recept, voor een vleesloos dagje tussendoor.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: -
  • kCal:
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 kleine prei,
  •  300 gram paddestoelen, champignons, oesterzwammen en/of shiitake
  •  3 eetlepels olie,
  •  150 gram snelkook zilvervliesrijst,
  •  2 dl kruidenbouillon,
  •  1 dl slagroom,
  •  50 gram amandelschaafsel,
  •   zout,
  •   peper,
  •   nootmuskaat,
  •  100 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld maaslander
  •  1 eetlepel fijngeknipte bieslook,
Benodigdheden
  • Deksel voor de wok

Bereiding
  1. Maak de preien schoon en snijd in smalle ringen. Borste de paddestoelen schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in de wok (of grote braadpan) en roerbak de prei ringen kort. Voeg na een minuut de paddestoelen toe en bak nog een minuutje door onder voortdurend omscheppen.
  3. Voeg de rijst toe en roerbak alles nog 2 minuten. Roer de bouillon en de slagroom erdoor en breng aan de kkok. Leg de deksel op de wok en laat zachtjes gaar worden in 20 minuten. Roer af en toe om.
  4. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekepan lichtbruin en laat afkoelen.
  5. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.Schep de geroosterde amadelen en de geraspte kaas erdoor.
  6. Garneer met de bieslook.