RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Roergebakken biefstuk met paprika

Recepten en zo: Roergebakken biefstuk met paprika
Een lekker en snel chinees gerecht. Door de gember krijgt een heerlijk oosterse smaak.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Van: -
  • kCal: 580
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  3 eetlepels sojasaus, chineze sojasaus
  •  2 eetlepels sherry,
  •  1 theelepel maizena,
  •  400 gram biefstuk,
  •  2 groene paprika,
  •  1 rode spaanse peper,
  •  1 cm verse gember,
  •  1 teentje knoflook,
  •  4 eetlepels olie,
  •  2 eetlepels zwarte boontjes,
  •  0,5 dl bouillon,
  •   zout,
  •   peper,
  •   suiker,
Benodigdheden
  • wok

Bereiding
  1. Maak een marinade van sojasaus, sherry, maïzena en 2 eetlepels water en roer alles goed door elkaar.
  2. Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze door de marinade. Laat de biefstuk zo ca. een halfuur staan.
  3. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Schil de gember en het teentje knoflook en snijd ze fijn.
  4. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de biefstuk al omscheppend snel bruin. Neem de biefstuk met een schuimspaan uit de pan.
  5. Schenk de helft van de olie uit de pan en voeg de paprika, de peper, de gember, het knoflook en de zwarte boontjes aan de resterende olie toe. Bak het geheel al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het vocht op hoog vuur verdampen. Schep de biefstukreepjes erdoor en warm het gerecht goed door.
  6. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  7. Serveer met rijst.