lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 150 gram snelkookrijst,
|
- zout,
|
- 250 gram kipfilet,
|
- 2 prei, klein
|
- 1 kleine mango,
|
- 3 eetlepels olie,
|
- 1 eetlepel kerrie,
|
- 6 eetlepels ananas, stukjes uit blik
|
- 75 gram ongezouten cashewnoten,
|
- 0,5 dl yoghurt, op kamertemperatuur
|
- 1 eetlepel gesnipperde koriander, of peterselie
|
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar de rijst in een afgesloten pan.
- Snijd ondertussen de kipfilet kleine reepjes, maak de prei schoon en snijd ze in smalle ringen. Schil de mango en snijd in kleine blokjes.
- Verhit de wok (of ruime braadpan) en roerbak de kip ongeveer 3 minuten. Voeg de preiringen toe en bak nog eens 3 minuten.
- Roer de kerriepoeder, de mango, ananas en cashewnoten erdoor. Schep de rijst erdoor en warm nog even flink door. Voeg wat zout naar smaak toe.
- Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt door het gerecht en strooi de koriander (of peterselie) erover.