lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 300 gram snelkookrijst,
|
- 4 eetlepels olie,
|
- 350 gram kipfilet, in blokjes
|
- 1 komkommer,
|
- 600 gram geschaafde witte kool,
|
- 1 eetlepel ketjap manis,
|
- 1 eetlepel limoensap,
|
- halve rode peper, zonder zaadjes, in smalle ringetjes
|
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne plakken.
- Verhit twee eetlepels olie in de wok en bak hierin de kipblokjes op hoog vuur in een paar minuten bruin en gaar.
- Schep de koolreepjes door de kip en bak al omscheppend een paar minuten mee. Doe de plakken komkommer erdoor en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Klop een dressing van de rest van de olie, de sojasaus, rode peper en het limoensap.
- Doe de rijst in kommen en schep de kip en groenten erop. Druppel de limoendressing erover en serveer direct.
Lekker met seroendeng of komkommer
- De supermarkt heeft ook voorgeschaafde witte kool