RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Selderij stamppot met brie

Recepten en zo: Selderij stamppot met brie
Bijzondere stamppot, lekkere variatie op de gewone stamppot en voor de variatie eens een vegatarische stammpot!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 700
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 grote knolselderij,
  •  1,5 kilo kruimige aardappelen,
  •  4 stengels bleekselderij,
  •   zout,
  •   versgemalen peper,
  •  25 gram boter,
  •  3 eetlepels melk,
  •  250 gram brie,
  •  75 gram grofgehakte walnoten,


Bereiding
  1. Schil de selderij en de aardappels en snijd deze in blokjes. Verdeel de stengels bleekselderij in smalle boogjes en zet deze apart.
  2. Kook de knolselderij en de aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar en giet ze af.
  3. Stamp de gare knolselderij met de aardappels, versgemalen peper, boter en melk, meng de bleekselderij erdoor en schep de stamppot in een ovenschaal. Leg er plakjes brie op.
  4. Zet het gerecht even onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is.
  5. Bestrooi het gerecht met de walnoten.

Tips
  • Gebruik in plaats van knolselderij eens broccoli