RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Spaanse stokbroodjes

Recepten en zo: Spaanse stokbroodjes
Lekker voorafje of tussendoortje of op tafel bij de tapas, spaanse stokbroodjes.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Van: Lange tafels
  • kCal:
  • Aantal personen: 8 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  halve pot rode paprika, gegrild in olie, uitgelekt
  •  8 jumbo garnalen,
  •  200 gram koelverse aioli,
  •  24 sneetjes stokbrood,
  •  3 hardgekookte scharrelei(eren),
  •  8 filets ansjovis, uitgelekt
  •  24 blaadjes rucola,
  •  4 plakjes serranoham, in de lengte doorgesneden
  •  150 gram krabsalade, bakje


Bereiding
  1. Pureer de paprika met de staafmixer, voeg de helft van de aioli toe en pureer nog nog kort.
  2. Besmeer 8 sneetjes stokbrood dun met de rest van aioli en beleg ze met plakjes ei en een anjovisfilet.
  3. Besneer 8 sneetjes met parika-aioli  en beleg met 3 blaadjes rucola en een garnaal.
  4. Beleg 8 sneetjes met een reep serranoham en een lepel krabsalade.
  5. Leg op een mooie schaal en serveer.