R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Spaghetti met rucola
Een heerlijk, licht smakelijk Italiaans gerecht, heerlijk op een zomerse dag. De kinderen vinden dit recept ook lekker.
Bereidingstijd:
15 minuten + 60 minuten wachten
Van:
ah
kCal:
500
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
1 teen gesnipperde knoflook,
150 ml extra vierge olijfolie,
1 bol mozzerella, in blokjes
15 gram verse basilicum, alleen de blaadjes
350 gram spaghetti,
75 gram rucola,
1 bakje romaatjes, fijngesneden
paar eetlepels kappertjes,
Bereiding
Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 minuten zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren.
Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe. Laat 1 uur marineren.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, de mozzarella, de rucola en het basilicum en serveer direct.