RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Spaghetti met shiitake saus

Recepten en zo: Spaghetti met shiitake saus
Heerlijke spaghetti met een romige saus met shiitakes. Lekkere, herfstige smaken. Met een klein beetje bite van de chilipeper.
Je kan natuurlijk oneindig combineren met allerlei andere paddestoelen.


  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal: 670
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 eetlepels boter,
  •  1 ui(en), fijngesnipperd
  •  200 gram shiitake, in plakjes, zonder steeltjes
  •  2 teentjes knoflook, gesnipperd
  •   snufje chilipeper,
  •  300 gram spaghetti,
  •  150 ml creme fraiche,
  •  1 eieren,
  •  100 gram parmazaanse kaas, grof geraspt
  •  50 gram hazelnoten, grof gehakt


Bereiding
  • Verwarm de boter op middelhoge stand in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. 
  • Voeg de shiitake en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee, maar laat de knoflook niet te veel verkleuren. 
  • Breng de paddenstoelen op smaak met zout en chilipeper en zet apart. 
  • Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. 
  • Klop ondertussen de crème fraîche en het ei door elkaar en giet een paar eetlepels kookvocht van de spaghetti erbij. 
  • Giet de spaghetti af en schep dit van de warmtebron af door de room. 
  • Zet de pan weer op de laagste stand en roer een paar minuten voortdurend door tot de roomsaus gebonden en glanzend is. 
  • Blijf roeren en zorg dat het ei in de saus niet te veel gaat stollen en klonteren. 
  • Schep de shiitake en een deel van de kaas erdoor.
  • Serveer de pasta met gehakte hazelnoten en de rest van de kaas.

Tips
  • Je kan ook amandelen nemen in plaats van de hazelnoten