lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 2 eetlepels boter,
|
- 1 ui(en), fijngesnipperd
|
- 200 gram shiitake, in plakjes, zonder steeltjes
|
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
|
- snufje chilipeper,
|
- 300 gram spaghetti,
|
- 150 ml creme fraiche,
|
- 1 eieren,
|
- 100 gram parmazaanse kaas, grof geraspt
|
- 50 gram hazelnoten, grof gehakt
|
- Verwarm de boter op middelhoge stand in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand.
- Voeg de shiitake en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee, maar laat de knoflook niet te veel verkleuren.
- Breng de paddenstoelen op smaak met zout en chilipeper en zet apart.
- Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.
- Klop ondertussen de crème fraîche en het ei door elkaar en giet een paar eetlepels kookvocht van de spaghetti erbij.
- Giet de spaghetti af en schep dit van de warmtebron af door de room.
- Zet de pan weer op de laagste stand en roer een paar minuten voortdurend door tot de roomsaus gebonden en glanzend is.
- Blijf roeren en zorg dat het ei in de saus niet te veel gaat stollen en klonteren.
- Schep de shiitake en een deel van de kaas erdoor.
- Serveer de pasta met gehakte hazelnoten en de rest van de kaas.
- Je kan ook amandelen nemen in plaats van de hazelnoten