RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Spicey garnaal met kaas en spek

Recepten en zo: Spicey garnaal met kaas en spek
Een lekkere (wel een beetje machtige) manier om in je gourmet pannetje een garnaal te bereiden.
Door de spek blijft je garnaal heerlijk sappig.


  • Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten wachten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 70
  • Aantal personen: 12 stuks


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  12 stuks reuze garnalen, uit de diepvries
  •  12 plakjes ontbijtspek,
  •  2 plakken jong belegen kaas,
  •  1 theelepel chilipoeder,
Benodigdheden
  • cocktailprikkers

Bereiding
    1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Doe de garnalen in een kom en schep om met de chilipoeder. Laat 10 min. afgedekt staan.
    2. Snijd de plakken kaas elk in 6 repen. Leg op elke plak spek 1 reepje kaas en omwikkel de garnaal ermee. Zet vast met een cocktailprikker. Maak zo nog 11 porties
    3. Verhit een gourmetpannetje en bak in 3 min. rondom goudbruin en gaar.