RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Spitskool stamppot

Recepten en zo: Spitskool stamppot
Lekker wintersgerecht, stammpot van spitskool met kaas en tomaat als lekkere extra variatie

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Van: -
  • kCal: 500
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 rookworst, 275 gram
  •  1 kg aardappelen,
  •   zout,
  •   peper,
  •  2 ui(en),
  •  4 eetlepels olijfolie,
  •  400 gram gesneden spitskool,
  •  6 gedroogde tomaten, uit potje
  •  75 gram oude, gemalen kaas,
Benodigdheden
  • Wok

Bereiding
  1. Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Verhit in een wok of hapjespan de olie. Roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg aan het koolmengsel 100 ml water toe en laat het geheel 3 min. zachtjes koken.
  4. Snijd de tomaten in reepjes.
  5. Verwarm de rook volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de rookworst in plakjes.
  6. Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.
  7. Meng de kaas, tomaatreepjes en koolmengsel door aardappelpuree.
  8. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot garneren met plakjes worst.

Tips
  • Je kunt hier een snel gerecht van maken door zakjes puree te gebruiken