lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 kilo aardappelen,
|
- 700 gram spruiten, 2 zakken panklaar, of zelf schoonmaken
|
- 1 rookworst, à 250 gram
|
- 3 kleine, zoete appels,
|
- 2 theelepels kerrie,
|
- 1 dl melk,
|
- 50 gram roomboter, ongezouten
|
- Schil de aardappelen, snijd in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.
- Kook de spruitjes in ruim water met snuf zout in 7 min. beetgaar en giet ze af.
- Verwam de rookworst 2 min. in magnetron op 600 watt en snijd de worst in plakken.
- Stamp de aardappelen met kerriepoeder, melk en boter. Breng op smaakmet zout en peper. Stamp de spruiten door puree, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan.
- Snijd de appel in blokjes en schep samen met de worst door de stamppot.