RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Stamppot bladspinazie met rookworst

Recepten en zo: Stamppot bladspinazie met rookworst
Lekker hollandse stamppot variant met spinazie, paprika en rookworst.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Unox
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1,5 kg aardappelen,
  •  900 gram spinazie, diepvries bladspinazie
  •  1 rookworst,
  •  150 gram blokjes ontbijtspek,
  •  2 ui(en),
  •  2 rode paprika,
  •  1 bakje roomkaas,


Bereiding
  1. Kook de aardappelen in een laagje water met een snufje zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de rookworst klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Verwarm de spinazie.
  4. Verhit de olie en bak de spekblokjes hierin uit. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van de paprika in blokjes.
  5. Bak de ui en de paprika 4 minuten met de spekblokjes mee.
  6. Giet de aardappelen af. Opschudden, fijnstampen en mengen met ontbijtspekmengsel, de spinazie en de roomkaas.
  7. Serveer de stamppot op borden met daarop een heerlijk stuk rookworst.