RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingredi├źnten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Stimpestamp

Recepten en zo: Stimpestamp
Stimpestamp is de hollandse naam voor rauwe andijvie stampot. Deze echte Hollandse pot vinden de kleine eters ook erg lekker.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Oma
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  850 gram kruimige aardappelen,
  •  125 gram spekreepjes,
  •  100 ml melk,
  •  300 gram andijvie, gewassen en fijngesneden
  •  100 gram belegen kaas, geraspt
  •  1 eetlepel azijn,
  •   zout,
  •   peper,
  •   nootmuskaat,


Bereiding
  1. Kook de aardappels in een grote pan water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een anti anbakpan lekker krokant (olie is niet nodig!).
  2. Giet de aardappels af. Schenk de melk bij de aardappels in de pan, en stamp het tot een fijne puree. Schep de andijvie erdoor.
  3. Verwarm het geheel op een zacht vuur en schep de stampot goed om tot de andijvie een beetje is geslonken en alles goed is gemengd. Meng er de spekjes en de kaas door en roer tot de kaas is gesmolten.
  4. Breng de stampot op smaak met wat azijn, zout, peper en nootmuskaat.

Tips
  • Voor de kinderen: Maak er een spelletje van: Verstop de spek in de stampot en laat ze al etend de spekjes zoeken.
  • Ook lekker met rookworst of een lekker Hollandse gehaktbal