lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 500 gram kalfslappen, (sukade)
|
- 50 gram verse gember,
|
- zout,
|
- 3 eetlepels ketjap manis,
|
- 2 teentjes knoflook,
|
- 1 eetlepel tomatenpuree,
|
- peper,
|
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
|
- 1 grote ui(en),
|
- 6 eetlepels sesamolie,
|
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de kalfslapjes aan beide kanten zachtjes bruin. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de olie zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur).
- Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Lekker met Basmati rijst en beetgare, gekookte sperziebonen.