RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Taco's met geroosterde vis

Recepten en zo: Taco's met geroosterde vis
Lekker pittige manier om tilapia te bereiden in dit mexicaanse gerecht.

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten wachten
  • Van: allerhande
  • kCal: 445
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  3 tenen knoflook,
  •  1 eetlepel chilipoeder, let op, scherp, naar smaak toevoegen
  •  2 eetlepels gemalen piment,
  •  1 theelepel zwarte peper,
  •  2 theelepels oregano,
  •  2 eetlepels limoensap,
  •  500 gram tilapiafilet,
  •  8 tortilla's,
  •  2 kropjes little gem,
  •  2-3 eetlepels olie,
  •   tomatensalsa,


Bereiding
  1. Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Roer chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor tot er smeuïge pasta ontstaat, verdun eventueel  met 1 à 2 eetlepels water.
  2. Snij de vis in repen van ca. 1 cm en schep door de kruidenpasta. Laat de vis ca. 30 minuten staan.
  3. Verwarm de grillpan voor tot de pan gloeiend heet is. Verwarm de tortilla's volgens gebruiksaanwijzing. Was de kropjes sla, uitslaan in een schone theedoek en snijd in dunne reepjes.
  4. Bestrijk de grillpan met wat olie en rooster de repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar, keer halverwege. Bestrijk de tortilla's met de tomatensalsa, verdeel de sla erover, leg de geroosterde visrepen erop en vouw de tortilla's dubbel.
    Variant met tacoschelpen: Vul de tacoschelpen met sla, vis en schep wat tomatensalsa erover.
  5. Leg op vier borden elk 2 tortilla's of taco's. Geef de rest van de tomatensalsa erbij. Serveer met avocadosalade.

Tips