lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 300 gram tagliatelle,
|
- 4 eetlepels olijfolie,
|
- 250 gram spekreepjes,
|
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
|
- 250 gram kastanjechampignons, gehalveerd
|
- 1 theelepel gedroogde oregano,
|
- 400 gram witlof,
|
- 125 ml creme fraiche,
|
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.
- Als kinderen mee eten dan zijn de witlof blaadjes misschien wat lang