RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Tagliatelle met witlof

Recepten en zo: Tagliatelle met witlof
Een snel en makkelijk pastarecept met verrassend gebruik van witlof. Met de spekreepjes en creme fraiche is dit een lekker pasta gerecht.
Zorg er wel voor dat je de witlof niet te lang meebakt, het moet een bite houden.


  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 725
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  300 gram tagliatelle,
  •  4 eetlepels olijfolie,
  •  250 gram spekreepjes,
  •  1 teentje knoflook, fijngehakt
  •  250 gram kastanjechampignons, gehalveerd
  •  1 theelepel gedroogde oregano,
  •  400 gram witlof,
  •  125 ml creme fraiche,


Bereiding
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.


Tips
  • Als kinderen mee eten dan zijn de witlof blaadjes misschien wat lang