RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Thaise Tilapiafilet

Recepten en zo: Thaise Tilapiafilet
Lekker snel recept om een pittige tilapafilet op tafel te zetten. Heerlijk met bijvoorbeeld pandanrijst, of met een lekker frisse wortelsalade.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 225
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2-3 eetlepels thaise groene currypasta, afhankelijk hoe pittig je het gewend bent.
  •  400 ml kokosmelk,
  •  3 bosui, in stukjes gesneden
  •  15 gram verse koriander, fijngesneden
  •  400 gram tilapiafilet, in 12 grote stukken
  •  125 gram garnalen,
  •  1 eetlepel olie,


Bereiding
  1. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren.
  2. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden.
  3. Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor.
  4. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus.
  5. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar.
  6. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel.
  7. Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover.
  8. Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.