lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 2 kg mosselen,
|
- 1 rode spaanse peper,
|
- 400 gram thaise roerbakgroente,
|
- 3 cm verse gember, in plakken
|
- 1 limoen, schoongemaakt
|
- 200 ml kokosmelk,
|
- 3 eetlepels rode currypasta, pas op! kijk bij de tips
|
- 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
|
- 300 gram pandanrijst,
|
- Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
- Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met de zaden.
- Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, bestrooi met peper naar smaak.
- Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om.
- Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan.
- Garneer de mosselen met de koriander.
- Serveer met rijst, bijvoorbeeld pandanrijst
- Pas op met de rode curry. Supermarktcurry is veel minder heet dan toko curry!