RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Tilapia in rozemarijnmarinade

Recepten en zo: Tilapia in rozemarijnmarinade
Bijzonder barbecue gerecht met tilapia filets. Heerlijk!

  • Bereidingstijd: 10 minuten + 30 min marineren + 10 min grillen
  • Van: Barbecueboek
  • kCal: 190
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 teentjes knoflook, gepeld
  •  2 takjes rozemarijn, geritst
  •  4 eetlepels olijfolie,
  •  1 eetlepel balsamicoazijn,
  •  4 stukken tilapiafilet,
  •  4 plakken parmaham,
Benodigdheden
  • 8 cocktailprikkers

Bereiding
  1. Wrijf in een vijzel de knoflook, rozemarijnnaaldjes, zout en peper fijn. Voeg tijdens het wrijven de olie en azijn drupppelsgewijs toe. (je kunt de ingredienten ook fijn hakken en in een kommetje doen).
  2. Bestrijk de tilapiafilet met de marinade en laat het afgedekt ongeveer een half uur marineren op kamer temperatuur. Keer de filet af en toe een keer om.
  3. Neem de tilapiafilet uit de marinade en laat even uitlekken. Leg het daarna midden op de ham en bestrooi met wat peper. Vouw de ham dicht en zet vast met cocktailprikkers.
  4. Leg de pakketjes op een goed ingevet rooster en gril aan iedere kant ongeveer 4 minuten tot de ham krokant is en de vis gaar.

Tips
  • Week de cocktailprikkers even