R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Tomaten-olijvenchutney
Lekker bij kip, vlees, vis en gegrilde groente. Ook heel lekker als je tapas maakt.
Bereidingstijd:
15 minuten + 45 minuten oven
Van:
boodschappen
kCal:
230
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
750 gram trostomaten, gehalveerd
4 teentjes knoflook, ongepeld
2 takjes rozemarijn,
2 takjes tijm,
2 eetlepels suiker,
zout,
peper,
4 eetlepels olijfolie,
gedroogde tomaten, op olie, in stukjes
12 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
Benodigdheden
glazen pot met deksel
lage ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten met de snijkant boven naast elkaar in de ovenschaal of braadslede. Leg de teentjes knoflook, plakken citroen en kruiden ertussen.
Strooi er suiker, zout en peper over. Druppel de olie erover.
Rooster de tomaten 40-45 minuten in het midden van de oven.
Verwijder de kruidentakjes.
Pureer de helft van de tomaten met de gepelde knoflook grof. Snijd de rest van de tomaten (verwijder de losse schillen) iets kleiner.
Meng ze door de gepureerde tomaten met de gedroogde tomaten en olijven.
Schep de chutney in de glazen pot.